Založ si blog

Šok! Kto vlastne viedol Židovský národ cez púšť 40 rokov?

Hŕba zaprášených zožltnutých papierov previazaných konopným motúzom. V tom som sa prehrabával posledný dýždne. Pôvod či autor neznami. Po rozlúštení a prečítani som zmrzol. Prvá hriešna myšlienka čo ma napadla bola: Predajnosť knihy Harry Potter by bola len smiešny odvar od tohto.

Nedá mi, ale chcem vám predostrieť aspoň maličkú čiastočku myšlienok o ktorých pojednávajú tieto listy.

Kto sa vlastne prihováral Židovskému ľudu počas putovania púšťou z Egypta do „zasľúbenej zeme.“? Mojžiš píše, že to bol Hospodin-Boh.

Boh Láska, Pravda, Svetlo, Večnosť, Všemohúcnosť.

Neznámy autor však pojednáva o tom na čo Autorovi Všeho Vesmiru bude stan z komplet zariadením pre ľuské potreby, ktorý dal postaviť. Koberce , kožušiny, závesy, stôl, umývadlo, svietník, olej do lámp, vonné oleje, kožušiny jedna z barana iná z jazveca, jemne tkané rúcha atď. Na čo príkazom prikazuje ľudu aby mu denne nosili zápalnú, spločenskú a úliatbovú obetu. Zápalna obeta pozostávala najprv z baraniny , jahňaciny, ktorá však ako je napísané „musela hospodinovi voňať“. Úliatbová obeta, to bolo určité množtvo vína. Chlieb z tej najjemnejšej múka premiesený olivovým olejom. To všetko muselo byť ráno a podvečer a to  denne. Obeta z večera sa ránu musela vyhodiť. Tak znel príkaz. Všetky príkazy boli pod trestom smrti! Prečo by hospodin nariadil Mojžíšovi spočítať všetok ľud za účelom odvodu dane , ktorú má odovzdať hospodinovi. Citujem: „Každý kto má ochotné srdce , prinesie Hospodinovi pozdvihovanú dávku: zlato, striebro, meď, modrý a červený purpúr, karmizín, ľan a koziu srsť, baranie kože, jazvečie kože, akáciové drevo, olej do lampy, balzam, vonné kadidlá………….atď“

Odkiaľ to ľud v púšti mal všetko brať? Vyslabnutý od nedostatku potravin, vody a hlavne mäsa hynul po desiatka a stovkach. Raz sa dokonca odvážili ku kritike a žiadali o mäso. Boli osočení, potrestaní no dostali mäso v podobe prepelíc.

Požiadavky hospodina skrze Mojžiša sa neustále zvýšovali. Postupom času sa obetovali (piekli) statné junce (býky). Aj množstvo vína chleba sa tiež úmerne zvýšovalo.  Sú tam zašifrované aj ľudské obete, ale to radšej vynechám .

Musím to zostručniť. Odkiaľ to všetko brali? No predsa na príkaz hospodina dobili určtý národ, na príkaz hospodina mečmi vyvraždili všetko pokolenie od detí až po mužov a ženy. UF hrôza! Korisť mali doniesť a obetovať hospodinovi a časť si nechať a potom aj to obetovať.

Je toho veľa musím to skrátiť. Keď však dorazili do zasľúbenej zeme, každy by si pomyslel, že už je konečne pokoj. Nie , nebol. Na územi „zasľúbenej zeme“ žili kmene, národy proste ľud. Na prikaz hospodina mali Izraelci tieto kmene povraždiť, cennsti vyrabovať, odovzdať hospodinovi a usídliť sa na ich územiach.

Ďalej už nemôžem, zle sa to ešte aj píše. Nehovoriac o tom že si to aj predstavujem.

.  Kto to potom bol? Aj o tom sa tam píše, V stredoveku by som už bol len palivo na hranici.

Boh , ktorému verím ja, je Jediný. Je Boh Láska, Pravda, Svetlo, Všemohúcnosť.

Dokladom toho sú slová a skutky Ježiša.    Amen.

 

The truth is, significant tuition fees that are staggeringly are paid by many Harvard students.

24.09.2013

This enlightening post offers a general summary of proposal writing while offering means to consider different components. It really is essential to be able enough to offer exact, first-rate letters of advice. You aren’t composing an account. Or if you’re just creating a written report and searching for tips. With annotations, an person can at least come to own appreciation for [...]

Ever since then plenty of books that were additional are published through this approach.

23.09.2013

The collection employees should get training which will empower them all to creditably handle db within their catalogue. Although you only examine the names, you will be mo Re probable to put your work within the circumstance by what additional students are performing at this moment. Presume that whenever it’s not in English or on the internet, it has ton’t be significant.

Hello world

20.09.2013

Hello world

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Russia Ukraine War Struggling Farmer

Zelenskyj umožňuje stíhať veľkých gaunerov. Ministra podozrievajú, že okradol štát o hektáre pôdy

23.04.2024 12:18

Skupina organizovaného zločinu na čele so šéfom vládneho agrorezortu podľa vyšetrovateľov ukradla pozemky v celkovej hodnote 6,85 milióna eur.

Súdna rada

Súdna rada je aktuálne v kompletnom zložení, budúce nominácie nebude komentovať

23.04.2024 12:01

Dvaja z aktuálnych členov súdnej rady, ktorých v minulosti zvolila do funkcie NR SR, však budú túto stredu vypočutí pred ústavnoprávnym výborom.

Maximilian Krah, Nemecko, AfD, eurovoľby

Nemecko zatklo muža za špionáž pre Čínu, odovzdával informácie z europarlamentu. Peking reaguje

23.04.2024 12:00, aktualizované: 12:11

Spolková generálna prokuratúra tvrdí, že sledoval aktivity čínskej opozície v Nemecku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 239617x
Priemerná čítanosť článkov: 1948x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy