Založ si blog

Nech je bodka! A bola bodka.

ruka

vlastnoručná – vlastnoručná ilustrácia /1986/

Na jednom vedeckom inštitúte prednášal doktor astronomických vied o vzniku zeme. Kriedou urobil na tabuľu maličkú bodku a povedal: „Toto je zem, ktorá sa objavila pred mnohými miliónmi rokov. Každým tisícročím sa zväčšovala, rástla a vyvíjala.Na tabuľu nakreslil ešte väčší kruh. Na tejto zemi teraz žijeme.

45 minút rozprával o tom, ako sa zem vyvíjala, aké prírodné javy sa na nej odohrávajú vulkány, podzemné výbuchy, zemetrasenie, a nakoniec ironicky dodal „A v Biblii je napísané, že svet bol stvorený Bohom.“

Po skončení prednášky sa spýtal: Sú nejaké otázky? Na to zareagoval jeden študent a povedal: Celú hodinu ste nám hovorili o vzniku zeme, rozličných prírodných javoch a nakoniec ste konštatovali, že to Boh nemohol byť.

Chcem sa preto spýtať: „Kto urobil bodku na tabuľu?“

„No predsa ja.“povedal prednašajúci.

„A kto urobil maličku bodku, z ktorej sa neskôr vyvinula zem?  hmmmmmmmmmmmmmmmm.

The truth is, significant tuition fees that are staggeringly are paid by many Harvard students.

24.09.2013

This enlightening post offers a general summary of proposal writing while offering means to consider different components. It really is essential to be able enough to offer exact, first-rate letters of advice. You aren’t composing an account. Or if you’re just creating a written report and searching for tips. With annotations, an person can at least come to own appreciation for [...]

Ever since then plenty of books that were additional are published through this approach.

23.09.2013

The collection employees should get training which will empower them all to creditably handle db within their catalogue. Although you only examine the names, you will be mo Re probable to put your work within the circumstance by what additional students are performing at this moment. Presume that whenever it’s not in English or on the internet, it has ton’t be significant.

Hello world

20.09.2013

Hello world

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 239477x
Priemerná čítanosť článkov: 1947x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy