Založ si blog

Som bytosť dvojjediná. Zatiaľ .

Bytosť dvoch v jednom.

Duša v tele prebyvajúca dostala možnosť poznania.

Je telo pre dušu vezenie?

Nástroj na to , aby pritlačená k Zemi mala možnosť poznania až od najnišších foriem žitia?

V pra pradávnych časoch sme boli stvorení na Boží obraz a to všadeprítomní, nespútaní, slobodovoľní. Naša túžba po poznaní však zapríčinila zmenu. Boli sme pripútaní k najnižšej forme života , aby sme okúsili vše, všetko poznanie celkom zdola.

Ochutnali sme „ovocie poznania“

Poznanie však musí začať od základov tak ako v škole./ Nenastupujeme hneď na „výšku“/. Začať  od najniššej formy života a tým je matéria-telo.

Prečo sa duša , duchovná bytosť takto rozhodla? Jednoducho preto , lebo na to mala možnosť. Nemala nič zakázané, dostala len upozornenie kde nemá kafrať, na čo nemá schopnosti. V čom je rozdiel medzi človekom a Bohom .

Po užití „ovocia stromu života a poznania“ nastala obrovská zmena. Nie je možné túto zmenu ohraničiť časovo. Je opísaná len niekoľkými vetami. Vlastne sa to ohraničiť ani nedá, lebo sa to udialo mimo „časopriestor“.  Až vtedy Tvorca „vyslovil“ známu vetu: „Adam kde si? “ Dovtedy bytosť duchovná, všadeprítomná sa lokalizovala v malom jemnohmotnom možno až hmotnom priestore. V tele. Preto jej Boh poskytol prvý odev. Dovtedy sme nič také nepotrebovali. Nepotrebovali sme v pote tváre makať na chleba a nemuseli sme sa v bolestiach rodiť.

Takže milé bytosti dvojjediné, uvedomme si čo je vlastne naše nedokonalé a pominuteľné telo. Svoje telá doslovne prekŕmujeme a naše duše tŕpia podvýživou. Telo namiesto pokřmu pre dušu zamestnáva sa hlavne uspokojovaním vlastných potrieb. Podľa tohto obrazu vyzerá aj naša planetka Zem.

Je do neba volajúce ako si človiečik hľadá novú planétu pre život a ak to nevíde, tak aspoň tam zriadíme smetisko.  Amen.

Váš  j – ura – ji  .

The truth is, significant tuition fees that are staggeringly are paid by many Harvard students.

24.09.2013

This enlightening post offers a general summary of proposal writing while offering means to consider different components. It really is essential to be able enough to offer exact, first-rate letters of advice. You aren’t composing an account. Or if you’re just creating a written report and searching for tips. With annotations, an person can at least come to own appreciation for [...]

Ever since then plenty of books that were additional are published through this approach.

23.09.2013

The collection employees should get training which will empower them all to creditably handle db within their catalogue. Although you only examine the names, you will be mo Re probable to put your work within the circumstance by what additional students are performing at this moment. Presume that whenever it’s not in English or on the internet, it has ton’t be significant.

Hello world

20.09.2013

Hello world

olympiada rieka Seina v Parizi

Ukrajinci vyhrali symbolickú bitku o Paríž, ale chcú, aby Rusov potrestali najprísnejšie

28.03.2024 12:30

Kyjev nechce vidieť na letných hrách ani jedného Rusa. Moskva tvrdí, že Medzinárodný olympijský výbor skĺzol do suterénu rasizmu neonacizmu.

zena tabletka lieky choroba liek

Japonsko eviduje 4 úmrtia a 100 hospitalizácií v súvislosti s doplnkami výživy

28.03.2024 12:09

Firma minulý týždeň informovala, že prvé sťažnosti na problémy s obličkami dostala už v januári.

korčok, pellegrini

Prezidentský duel Korčok – Pellegrini. Kampaň nabrala na obrátkach. Môžeme čakať ešte nejaké prekvapenia?

28.03.2024 12:00

Prvý duel prezidentských kandidátov Korčoka a Pellegriniho odvysiela Rádio Slovensko a RTVS:24.

medvede, tabuľka, Repište

Pellegrini: Mimoriadne rokovanie parlamentu k odstrelu medveďov zatiaľ nebude

28.03.2024 11:31, aktualizované: 11:55

Zákon o možnom odstrele rizikových medveďov sa má prerokovať v skrátenom legislatívnom konaní na najbližšej riadnej schôdzi.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 238308x
Priemerná čítanosť článkov: 1937x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy