Založ si blog

Do nového roku neprajem zdravie, šťastie, bohatstvo a všetko čo chcete.

Už sú to otrepané frázy. „Prajem vám veľa zdravia, šťastia, bohatstva a nech sa vám splní všetko to čo si želáte“.

Strach pomyslieť keby sa to všetko malo splniť.

Priať vám zdravie? Ak by sa to splnilo znamenalo by to totálny  kolaps zdravotníctva, lekárov, sestier ,sanitárov, farmaceutického priemyslu, lekární, sanatórií, zdravotných poisťovní atď……atď. Nehorázna do neba volajúca nespravodlivosť by bola umierať v plnom zdraví, sile a chuti do života.  No a  o bezhraničnom užívaní škodlivých rozkoší ani nehovorím. Ľudia by si nemuseli ani navzájom pomáhať, láska by zvädla.

Priať vám šťastie? Každý človek na Zemi dokonale šťastný? Strašná predstava. Byť šťastný bez pričinenia a vykonania niečoho dobrého? Šťastný by sme boli dokonca aj pri každom našom zlom skutku. Okradnutie a zavraždenie blížneho by v nás vyvolávalo pocit šťastia. Hrôza!

Priať vám bohatstvo a úspech? Predstava , že cele ľudstvo je úspešné a bohaté? Žili by sme bez motivácie, bez inšpirácie bez nádeje. Mali by sme nadbytok peňazí,chceli by sme si dopriať len to najlepšie v stravovaní, v bývaní, mať to najlepšie auto , dovolenku. Lenže od koho by sme si to všetko mohli kúpiť. Nik by nebol ochotný to vyrobiť, poskytnúť, zabezpečiť. Boli by sme všetci bohatí.  Nemali by sme motiváciu pracovať, tvoriť, slúžiť.

Nech sa vám splní všetko čo si prajete? Tak toto je najstrašnejšie zo všetkého. Ak by sa malo splniť každému to čo chce, po čom túži, to by bola katastrófa. Rodičia chcú potomkov len podľa svojích predstáv, deti chcú hračky podľa svojích predstáv, chceme vysnívaný dom a auto podľa naších predstáv. Človek na smrtelnej posteli chce za každú cenu zdravie, podnikateľ najväčšie prijmy. Sériový vrah čím viac obetí, lupič vylúpiť čím viac bánk, diktátor vyhubiť čim viac oponentov, pedofil čím viac pôžitku, ľudožrút čím viac mäsa……………………………………………….prepáčte musím prestať lebo ďalej nemôžem ani pokračovať.

Ja osobne želám všetkým pokoj v duši, lásku v blížnom,  jasné Svetlo vo viere a trpezlivosť v časnosti.

 

 

The truth is, significant tuition fees that are staggeringly are paid by many Harvard students.

24.09.2013

This enlightening post offers a general summary of proposal writing while offering means to consider different components. It really is essential to be able enough to offer exact, first-rate letters of advice. You aren’t composing an account. Or if you’re just creating a written report and searching for tips. With annotations, an person can at least come to own appreciation for [...]

Ever since then plenty of books that were additional are published through this approach.

23.09.2013

The collection employees should get training which will empower them all to creditably handle db within their catalogue. Although you only examine the names, you will be mo Re probable to put your work within the circumstance by what additional students are performing at this moment. Presume that whenever it’s not in English or on the internet, it has ton’t be significant.

Hello world

20.09.2013

Hello world

migranti na poľsko-bieloruskej hranici

VIDEO: Rebríky, palice, plyn, agresívni ľudia. Lukašenko znova zaplavuje Poliakov migrantmi

19.04.2024 10:00

Poľsko znovu čelí návalu cudzincov, ktorí sa z východného smeru usilujú preniknúť na jeho územie.

policia meranie rachlosti radar

Pezinská Baba nie je diaľnica. Vodič dvojnásobne prekročil rýchlosť, prišiel o „papiere“

19.04.2024 09:56

Vodič išiel na Pezinskej Babe rýchlosťou 137 kilometrov za hodinu.

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 123
Celková čítanosť: 239414x
Priemerná čítanosť článkov: 1946x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy